Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Behag

Av Simeon Seaborn - 21 januari 2012 16:23

Behag
Behag styr världen. Alla levande varelse (människor, djur, växter) har en ”motor”: att få det så behagligt som möjligt. Alla avskyr obehag.
Ser man i större perspektiv, utkämpas alla krig för att människor vill komma ifrån obehag och få det behagligt.
Ser man det i en vardagsnära perspektiv, utstår människor ett viss obehag i att jobba hårt en viss tid, för att få det behagligt en längre tid, eller utstår människor ett viss obehag i att plugga och utbilda sig en relativ kort tid för att få det behagligt resten av livet.
Om vi klickar på förstoringsglaset och zoomar oss in på perspektivet som rör relationerna mellan ett par (det är intressant, häng med), så utspelar sig följande sekvens av fenomen:
Den ena av paret startar från ett neutralt tillstånd (varken behag eller obehag) och söker hos den andra av paret behaget. Behaget som han/hon söker kan vara av mest skiftande karaktär som att uppleva något vackert som det är lättare att nå när man är två, att uppleva ädla känslor som kärlek, och speciellt behaget som sexupplevelserna kan ge. Den ena av paret skall undvika i största möjliga mån att ge den andra obehag, varken frivillig eller ofrivillig. Det gäller att upprätta en balans där behagkänslorna är i övervägande. Det gäller att erbjuda den andra en behaglig atmosfär, skapa en behagprocess, få den andra att trivas. Om behag är i övervägande så håller paret ihop hur länge som helst. Om däremot obehag i längden, är i övervägande så kommer, parets förbindelse att lösas upp. Visst är det möjligt att skapa en behaglig tillvaro för den andre. Ett glatt och leende uppförande (sudda bort din sura min), några ord som berömmer den andra, några smekningar (en massage) och naturligtvis den sexuella kontakten.
Visste det är omöjligt att vara så uppmärksam att, i allt man säger och gör, undvika att framkalla hos den andra av paret obehag. Men man bör undvika skällsord, man bör undvika kränkande ord, man bör undvika förnedrande situationer i den andres omgivning. Och vågen bör visa övervikt av behag.
I ett pars relation, kan man vara behaglig mot flera andra personer (av motsatt kön)? Svaret är nej därför att människan har en komplex sinne (själ) och att vara behaglig mot en annan av motsatt kön kan framkalla svartsjuka (det är ett kapitel för sig) och därmed stark obehag hos den andre.                                            
               

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Simeon Seaborn - 1 mars 2017 12:31

När jag gjorde den här kortfilmen anade jag inte att över en milion personer skulle titta på den. Det är kanske kombinationen musik-bilderna som är väl valda :) Klapp på axel Simeon. Tack till inpirationskälla :) ...

Av Simeon Seaborn - 22 november 2016 16:26

Min kära lilla syster Giuseppina har gått bort. Jag förmådde inte att få henne att sluta röka. Jag är mycket ledsen. ...

Av Simeon Seaborn - 20 september 2016 13:14

Av Simeon Seaborn - 7 september 2016 21:12

Presentation


simeonseaborn.bloggplatsen.se

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards